Gündem

Meteoroloji’den o illere sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'nde havanın az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji, sağanak yağışın etkili olacağı illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde havanın az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji tarafından vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları belirtildi.

Hava sıcaklığında Ege Bölgesi genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında yerel olarak 1-2 derece altında seyredecek. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli(40-60km/sa)esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Giresun’un doğu ve Trabzon’un batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvcvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 36°C
Az bulutlu ve açık