Gündem

Meteoroloji’den o illere kritik uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, çok sayıda ilde yarın sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Öte yandan yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Peki, hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji açıklamasında, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın’da sağanak yağışın etkili olacağını belirtti. Öte yandan yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarı açıklaması şöyle:

“30.10.2020 Cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Marmara’nın doğusu Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile zamanla Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul’un Anadolu Yakasının kuzey kesimleri ile Kocaeli’nin Kandıra, Sakarya’nın Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”