Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den kritik uyarı! O illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kritik uyarı geldi. Meteoroloji'nin yaptığı paylaşımda, Bursa'nın da aralarında bulunduğu 9 il için kuvvetli yağış beklendiğini açıklayıp 'sarı' uyarı yayımladı. Öte yandan 23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren 25 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Söz konusu illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları belirtildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından çok önemli uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı paylaşımda, Bursa’nın da aralarında bulunduğu 9 il için kuvvetli yağış beklendiğini açıklayıp ‘sarı’ uyarı yayımladı. Öte yandan 23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren 25 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Söz konusu illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları belirtildi. Ayrıca AKOM, önümüzdeki iki gün boyunca İstanbul genelinde yağışlı havanın etkili olacağını, yağışlarında kısa süreli ve kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün saat 13.00 ile 19.00 saatleri arası 9 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Yalova’da beklenen yağışa ilişkin açıklama yapan Meteoroloji, “Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadesini kullandı.

KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ‘23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege ve Marmara’da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!” dedi.

Öte yandan ‘Ankara, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce’ için sağanak yağış uyarısında bulundu.