Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoroloji’den flaş açıklama! İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak…

Son dakika… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Mart hava durumu açıklaması yapıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Öte yandan bölge genelinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Meteoroloji vatandaşları sabah saatlerinde sis ve pusa karşı uyardı. Akşam ve gece saatlerinde Balıkesir’in kuzeyi yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, (Edirne hariç) Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Nevşehir, Niğde ve Hatay çevrelerinin yağışlı; ülkemizin güneybatısının parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur; Güney Marmara’nın yüksek kesimleri, Karadeniz’in iç kesimleri, ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile sabah saatlerinde Niğde ve Nevşehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.