Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den Ege’ye sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ağustos hava durumu verileri yayımlandı. Vatandaşlar tarafından evden çıkmadan önce hava durumu tahminleri merak ediliyor. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde bugün yağışlı hava hakim olacak. Peki, hangi illerde yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde bugün yağışlı hava hakim olacak. Öğleden sonra Balıkesir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimleri gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan Kütahya ve Muğla’da da havanın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir’de sağanak yağışlı havanın etkili olacağı tahmin edilirken, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzeyli yönlerden orta kuvvette kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Bursa, Eskişehir, Çankırı çevreleri, Ankara’nın kuzey ve batısı, Konya’nın batı kesimleri, Sivas ve Kayseri’nin doğu ilçeleri, Ordu’nun iç kesimleri, Erzincan ve Malatya’nın batısı ile Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş’ın batı kesimleri ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları ve K. Maraş’ın batı kesimleri ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege’nin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 34°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 27°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 36°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı