Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den Ege Bölgesi’ne sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloj Genel Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Cuma hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji, yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Meteoroloj Genel Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Cuma hava durumu verileri resmi internet sitesinde paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar çevreleri, Uşak ve Denizli’nin doğusu ile Muğla’nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Zonguldak, Ordu, Tokat çevreleri ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Uşak ve Denizli’nin doğusu, Muğla’nın güney kesimleri ile Ankara’nın güney ve doğu ilçeleri ve Düzce’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ’NE YAĞIŞ UYARISI

Parçalı çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri, Uşak ve Denizli’nin doğusu ile Muğla’nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Muğla’nın güney kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Afyonkarahisar çevrelerinde karlakarışık yağmut ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 16°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 9°C
Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 13°C
Çok bulutlu, güney kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı