Ege HaberleriGündem

Meteoroloji’den Ege Bölgesi’ne sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Ağustos hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sağanak yağışın öğle saatlerinden sonra etkili olacağı tahmin ediliyor. Peki, hangi illere yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Ağustos hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’ne sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sağanak yağışın öğle saatlerinden sonra Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir’de etkili olacağı tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genlinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun’un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta’nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı), Isparta’nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ’NE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli ve Uşak çevreleri ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İZMİR °C, 31°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 29°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 36°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 31°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı