Gündem

Meteoroloji’den Ege Bölgesi için kritik uyarı: Kuvvetli geliyor! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 Ocak hava durumu verileri yayımlandı. Meteoroloji, Ege Bölgesi için önemli bir uyarı yaptı. İzmir, Kütahya ve Manisa’da sağanak yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. İzmir için yapılan kuvvetli yağış uyarısında vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege’nin batısı ve Batı Akdeniz’in sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin güneyi, İzmir il geneli ve Balıkesir’in batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte, doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayları bekleniyor.

İZMİR’E KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir il geneli, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ’NE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Manisa, Uşak ve Kütahya ile Denizli’nin batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir il geneli ve Balıkesir’in batısında yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güney, güneybatılı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı