Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Kasım hava durumu raporu yayımlandı. Havaların soğumasıyla vatandaşlar evden çıkmadan önce 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde sağanak yağış beklenmezken, bazı bölgeler için yağış uyarısı yapıldı. Peki, deprem bölgesi İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Kasım hava durumu raporu resmi internet sitesinde paylaşıldı. Havaların soğumasıyla evden işe gitmek için çıkacak olan vatandaşlar ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde sağanak yağış beklenmezken, bazı bölgeler için yağış uyarısı yapıldı.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın Doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneybatıs ile Kahramanmaraş, Şırnak, Hakkari, Ordu, Giresin ve Trabzon’un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde (51-75 kg/m2) çok kuvvetli olması beklenin yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile gece saatlerinde Hakkari’nin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Kahramanmaraş, Şırnak, Hakkari, Ordu, Giresin ve Trabzon’un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kıyı kesimlerinde (51-75 kg/m2) çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 21°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 21°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 19°C
Parçalı bulutlu