Hava Durumu

Meteoroloji uzmanları uyardı! Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Osmaniye dikkat!!!

Meteoroloji uzmanları tarafından bu şehirler büyük uyarılarda bulundu. Neredeyse her yıl Libya’dan elen tozlar tarafından  yaşanan ve aynı illere tehditte bulunan o tarih geldi. Uzmanlar ilk olarak Mersin, Adana, Antalya, Hatay illerimizde etkisini gösterdiğini ve devamının geleceğini de belirtti.

Uzmanlar açıkladı, Libya tarafından getirdiği çöl tozlarını yağmur şekline girerek bırakan sistem Türkiye’mize giriş yaptığının uyarısı geldi. İlk olarak ise şu illerden başladı. Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin ve Antalya illerimiz tarafında etkisini gösterdiği tespit edildi. Bu saydığımız illerimiz için ise flaş bir gün ve  tarih verildiği de belirtildi.

İlk bölge olarak Akdeniz’i seçti…

Libya tarafından yaşanan sistemin Akdeniz bölgesi üzerinden giriş yapması sebebiyle ilk öncelik olarak Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya illerimiz ile bu durumdan etkilendiği açıklandı. Bu saydığımız illerimizde çamurlu bir yağış etkisini yoğun derecede gösterdiği ifade edildi.

Yaşanan sistem için son tarih de verildi…

Meteoroloji uzmanları bu sistem gelmeden önce de bölgeleri uyarmıştı. Ancak dikkate almayan vatandaşlar yoğun bir şekilde etkilendi. Kaynakların gösterdiği ve tarafından bu illerimiz için de yağmurun ne derece etkisini yitireceği tarihe ilişkin bilgi de ve zaman vatandaşlarımıza verilmiş bulunuyor. Bu tarihlere göre ise cuma gününe kadar bu bölgemizdeki şehirlerimizde yağmurun etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yani Akdeniz bölgemizde bulunan Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Osmaniye illerimiz aralarında bulunuyor.