GündemKütahya HaberleriManisa Haberleri

Meteoroloji uyarıları peş peşe yaptı! O iller dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Marmara, Karadeniz bölgeleri ile Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzeyi sabah saatlerinde sağanak yağışlı, öğleden sonra ise yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlı olması beklenirken 9 il için el uyarısı yapıldı. Peki o 9 il nereleri? İşte detaylar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son dakika bilgisine göre Ege’nin 2 ili olan Manisa ve Kütahya ve diğer Çankırı, Sivas, Yozgat, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öğrenildi.

9 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.