Gündem

Meteoroloji Son Dakika Açıkladı! Tamamen Tersine Dönecek!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada 5 günlük hava tahmini paylaşıldı. Son günlerde yaşanan yağışların son bulacağı belirtilen açıklamada yüksek sıcaklıkların görüleceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük güncel hava tahmin raporunda bazı bölgelerde yüksek sıcaklık görüleceğini açıkladı. Rapora göre yurdun bazı bölgelerinde, geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren ‘sağanak yağış ve fırtına’ devam edecek. Yurdun birçok bölgesinde ise hafta sonuna kadar ‘yüksek sıcaklık’ görülmesi bekleniyor. Uzmanlar da hasta, yaşlı ve çocukları, gündüz 12.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Hafta Sonu Yüksek Sıcaklıklar Geliyor

Hafta ortasında Trakya, Kıyı Ege, Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde ‘yüksek sıcaklık’ bekleniyor. Hafta sonuna doğru sıcaklıkların etki alanını genişlettiği ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerine kadar yayılması bekleniyor. Özellikle hafta sonu 20 Ağustos Cumartesi ve 21 Ağustos Pazar günlerinde sıcaklıkların Trakya’yı terk etmesi ve yoğunluğunu Doğu illerine kaydırması bekleniyor. Ancak 5 günlük hava tahmin raporuna göre, haftanın yurt genelindeki en sıcak günleri de yine hafta sonunda yaşanacak.

Uzmanlardan Uyarı Geldi

Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı kronik hastalığı bulunan kişileri, çocukları ve yaşlıları uyarıyor. Özellikle gündüz saatlerinde dışarı çıkılmaması öneriliyor. Diğer yandan, uzmanlar herkesi, aşırı güneş teması sonucu meydana gelen ‘sıcak çarpması’ durumuna karşı da uyarıyor.