Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoroloji illeri tek tek uyardı! İzmir’de bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Ocak hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, bazı bölgelerdeki illere karla karışık yağmur, buzlanma ve don, yoğun kar yağışına karşı uyarı yapıldı. Ege Bölgesi genelinde havanın az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İzmir’de ise hava az bulutlu geçerken, hava sıcaklığı da 7 dereceyi gösterecek.

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre soğuk ve yağışlı hava perşembeden itibaren azalacak, soğuk hava sadece yurdun Doğu kesimlerinde görülmeye devam edecek.

İLLER TEK TEK UYARILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya’nın kuzey kesimleri, Samsun, Rize, Artvin çevreleri ve Trabzon’un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, -2°C
Az bulutlu

DENİZLİ °C, 3°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 7°C
Az bulutlu

KÜTAHYA °C, -3°C
Az bulutlu