Gündem

Meteoroloji Gün Verdi! Sıcaklıklar Düşecek Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklığın düşeceği belirtildi. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyredecek sıcaklıklar Çarşamba günü itibariyle düşecek.

Çarşamba Gününden İtibaren Sıcaklıklar Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ve yarın için sis ve pus hadisesi için uyardı. Çarşamba günü ülke genelinde sis etkisini kaybederken, hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Ege Bölgesi’nin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yağış bekleniyor. Yağışlar Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü ise Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz’de karla karışık yağmur bekleniyor. Cuma ve hafta sonu ülke genelinde yağış beklenmiyor.