Personel Alımı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Duyurdu: Personel Alımı Yapılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu. Ankara’da bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi gazetede hizmetli alımı yapacağını bildirdi. Resmi gazetede bugün yayımlanan duyuruya göre,  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde 3 adet mühendis alımı yapılacak. Başvuruları bugün başlayan personel alımı başvuruları  22.08.2021 mesai bitiminde sona erecek. Başvurular dijital ortamda gerçekleşecek.

13.08.2021 tarihinde resmi gazeteye ilan veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alım şartlarını duyurdu.

Şartlar şu şekilde;

Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Mühendis pozisyonunda 2020 KPSS (B) grubu P3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış adaylar arasından Gaziantep, Muş ve Rize’de çalışmak üzere Meteoroloji Mühendisliği lisans
programından mezun 3 adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
 İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
 Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atanması için istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvurular dijital ortamda 13/08/2021- 22/08/2021 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurular 22/08/2021 tarihinde 23:59:59’da sona erecektir.