Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoroloji Ege’deki illeri tek tek uyardı: Kuvvetli olacak! İzmir, Denizli, Aydın, Manisa…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ocak hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Sabah evden iş için çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını arıyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde iller tek tek sağanak yağışa karşı uyarıldı. Öte yandan sabah ve akşam saatlerinde sis ve pusun görüleceği tahmin ediliyor. Peki, hangi illerde yağış var? İzmir’de hava nasıl olacak?

METEOROLOJİ İLLERİ TEK TEK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve İzmir’in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren ise Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ’NE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir’in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak, bölgenin kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de güneydoğu yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı