Ege HaberleriGündem

Meteoroloji Ege Bölgesi’ni uyardı! Sıcaklıklar artacak

eteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar Ege Bölgesi'ne sıcaklık uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının artacağı belirtilirken yurdun diğer kesimlerinde de hava sıcaklıkların 5 ile 9 derece üzerinde seyredileceği bildirildi.

Alınan son dakika bilgisine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege Bölgesi ve yurdun diğer kesimlerine sıcaklıkların artacağı konusunda uyarıda bulundu.

AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada, “Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği değerlendirilmektedir. Yurdumuzun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği öngörülmektedir” denildi.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARILDI

Uyarıda, “Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir” bilgileri yer aldı.