Ege HaberleriGündem

Meteoroloji Ege Bölgesi’ni saat vererek uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine gör Ege Bölgesi ve diğer bölgelerde sağanak, gök gürültülü sağanak ve yer yer küçük çaplı dolu yağışlı olacağını duyururken bazı bölgelerde ise lodos beklendiğini duyurdu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli son dakika açıklamasında bulundu. Ege bölgesi ve diğer bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını duyurdu.

EGE VE DİĞER BÖLGELER

Meteoroloji’den alınan son verilere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yer yer küçük çaplı dolu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre öğleden sonra Trakya Kesimi, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışların olması bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra ve akşam saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.