Gündem

Meteoroloji'den Ege'ye don ve buzlanma uyarısı! 7 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Aralık Cumartesi günü hava durumu raporu yayımlandı. Hafta sonu plan yapacak vatandaşlar tarafından ‘Hafta sonu Ege’de hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merakla araştırılıyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, ilk saatlerden Çanakkale çevrelerinden başlayarak bölge genelinde hafif yağışlı olarak geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde sağanak iç kesimlerde yağmur şeklinde görülecek. İlk saatlerde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor.

DON VE BUZLANMA UYARISI

Bölgemizin iç kesimlerinde ilk saatlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar kuzey-kuzeydoğu zamanla güney-güneydoğu yönlerden hafif kuvvette esmesi beklenmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile İstanbul, Yalova, Bursa, İzmir, Manisa, Uşak ve Hatay çevreleri ve Aydın’ın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, İzmir, Manisa, Uşak ve Kütahya çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı ile birlikte sisli ve puslu

DENİZLİ °C, 15°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinden sonra sisli ve puslu

İZMİR °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

MANİSA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

AYDIN °C, 12°C

Çok bulutlu

MUĞLA °C, 11°C

Parçalı bulutlu

UŞAK °C, 6°C

Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 5°C

Akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu

Bir yanıt yazın