GündemHava Durumu

Meteoroloji 5 Mayıs hava durumunu açıkladı: Öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji, 5 Mayıs hava durumu raporunu yayınladı. Hafta sonu dolayısıyla plan yapacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya’da gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır’ın doğu, Erzurum’un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, sabah saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

UŞAK °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır’ın doğu, Erzurum’un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.