Gündem

Metaverse çılgınlığı, gündelik hayatı da etkileyecek! Yeni dönemde popüler olacak olan meslekler belli oldu! En fazla maaşı bu meslekler alacak!

Son zamanların en büyük yatırım aracı olarak görülen ve teknoloji alanında ki gelişmeleri bünyesinde barındırması ile oldukça dikkat çekmeyi başaran sanal evren Metaverse, gündelik hayatı şimdiden etkilemeye başladı. Günden güne gelişen teknoloji dünyasının bir ürünü olarak ortaya çıkan bu sanal evren, toplantıların yapıldığı, arsaların alınım satıldığı bir platform haline dönüştü.

Yeni dönem itibari ile adından çok daha sık söz ettireceğe benzeyen Metaverse ile birlikte, gündelik hayat akışı içerisinde sahip olunan meslek algısında da çeşitli değişikliklere aracı olacağı düşünülüyor. Metaverse platformunda yaşanan gelişmeleri takip eden popüler bir iş bulma sitesi, geleceğin mesleklerinin Metaverse etrafında şekilleneceğini açıkladı.

Metaverse ile Birlikte Hayatımıza Dahil Olacak Meslekler Belirlendi!

Popüler meslekler, o zaman içerisinde en çok açığın olduğu alanlar aracılığı ile ortaya çıkıyor. İş bulma olasılığını yükseltmek isteyen kişiler, piyasanın durumunu göz önünde bulundurarak, anlık ihtiyaçlara göre hem kendileri için hem de piyasa için uzmanlaşmak istedikleri ya da eğitim almak istedikleri meslekleri değiştirebiliyorlar.

2022 yılına gelinmesi ile birlikte adından çok daha fazla söz ettirmeye başlayan Metaverse platformu da piyasa içerisinde ki popüler meslek algısını değiştireceğe benziyor. İş arayan kişilerin sıklık ile kullandığı popüler bir iş bulma sitesi, Metaverse ile birlikte hayatımıza dahil olacak olan yeni meslek gruplarını açıklayarak, ilerleyen dönemlerde o alanlarda uzmanlaşmış olan kişilerin yüksek maaşlar karşılığında çalışma fırsatı bulabileceğini iddia etti. İşte, internet sitesinin Metaverse platformu kapsamında popüler olacağını iddia etti meslekler:

  • Risk Yönetim Uzmanı
  • Sanal Emlak Uzmanı
  • Dijital Dedektif
  • Blok Zinciri Uzmanı
  • VR Oyun Tasarımcıları
  • Siber Güvenlik Uzmanı
  • Dijital Satış Uzmanı
  • Pazarlama Yöneticisi

Metaverse’te Arsa Fiyatları Artıyor!

Metaverse’ün ilk çıktığı zamanlarda 10 TL gibi bir fiyata satılan arsalar, yeni dönem itibari ile Metaverse’ün popülerliğinin artması ile birlikte 5 milyon dolara kadar yükselen fiyatlar karşılığında alıcı buluyor.

Boğaz Kenarı Satıldı!

İstanbul içi arsaların çok hızlı bir şekilde satıldığı Metaverse platformunda, en çok ilgi gören araziler Boğaz kenarı ve Moda sahili oldu.