Spor

Messi, 700 milyon euroya “Tamam” dedi!

Messi, Manchester City'nin kulüpten hisse ve saatte 15 bin 900 euroluk teklifini kabul etti.

Barcelona’dan ayrılma kararını bildiren Arjantinli yıldız Lionel Messi, Manchester City’den gelen tarihi teklifi kabul etti. İngiliz ekip, 5 yıl için toplam 700 milyon euroluk teklife “Evet” diyen Messi’ye Manchester City’nin de bağlı olduğu City Football Group şirketinden hisse de verilecek.

Lionel Messi, tarihin en çok kazanan futbolcusu olmaya hazırlanıyor. Barcelona’dan ayrılmak istediği kulübe faks ile bildiren Messi, Premier Lig ekibi Manchester City’den gelen tarihi teklifi kabul etti. 33 yaşındaki Arjantinli yıldız, 5 yıllık toplam 700 milyon euroluk kontrat teklifine ‘Evet’ dedi. Anlşama gereği Messi, 3 sezon Manchester City’de Premier Lig’de oynayacak, daha sonra ise City Football Group’un ABD MLS Ligi takımlarından New York City’e giderek 2 sene de Amerika’da futbol oynayacak.

SAATİ 15 BİN 900 EURO

Arjantinli yıldız transfer gerçekleşirse saatte 15 bin 900, günde 381 bin ve ayda da 10 milyon 700 bin euro gibi bir para kazanacak. Ayrıca Messi’ye City Football Group şirketinin hisselerinin bir bölümü de verilecek. İngiliz ekip Barcelona ile anlaşırsa ve Messi Manchester forması giyerse, tarihin en çok kazanan sporcusu olacak.

AYRILIK GÖRÜŞMELERİNİ BABASI YAPIYOR

6 kez Altın Top (Ballon d’Or) kazanan yıldız oyuncunun babası Jorge Messi Barcelona’yla ayrılık görüşmelerine başlamak için İspanya’ya gitti. Katalan ekibi, 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun takımdan ayrılması için 700 milyon euroluk serbest kalma ücretinin yatırılmasını istiyor.