GündemManisa Haberleri

Mesir Macunu Festivali’yle ilgili açıklama geldi! Belli oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır gerçekleşemeyen Manisa Mesir Macunu Festivali’nin bu yıl yapılıp yapılmayacağı belli oldu. Konuyla ilgili beklenen açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Mesir Macunu Festivali’nin bu yıl da yapılamayacağı belirtildi.

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da yapılamayacak. Yapılan açıklamada “Kovid-19 etkilerinin devam etmesinden dolayı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin gerçekleştirilmesi mümkün görülmemektedir.” ifadelerine yer verildi.

BU YIL DA YAPILMAYACAK

“Türkiye ve Manisa için önemli olan köklü festivalin özü bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasına” büyük önem verildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ortaya çıkış gayesi sağlık olan bir geleneği yaşatırken bir kişinin bile hastalanmasına ortam hazırlamış olmak kesinlikle isteyeceğimiz bir durum değildir. Bu sebeplerden dolayı 2022 yılında kutlayacağımız düşüncesi ile tüm hazırlık ve planlamasına başladığımız, fakat bulaş riski hala çok yüksek seyreden Kovid-19 etkilerinin devam etmesinden dolayı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin gerçekleştirilmesi mümkün görülmemektedir. Halkımızın sağlığının her şeyden önce geldiği düşüncesi ile hastalığın yayılmasına sebep olabilecek bir ortam oluşturulmaması adına, alınan bu kararı halkımızın mazur görmesini bekliyoruz.”