Ekonomi

Merkez Bankası açıkladı: Tedbirlerin sürdürülmesine karar verildi!

Merkez Bankası bugün internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile Ağustos ayı likidite tedbirleri hakkında duyuruda bulundu. Bankadan yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak, “Ağustos ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda politika faizinin sabit tutulmasıyla birlikte likidite tedbirlerinin sürdürülmesine karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Merkez Bankası corona virüsü salgını sonrası yeni kararlar almaya devam ediyor. Banka Ağustos ayı likidite kararı hakkında yeni bir duyuruda bulundu. Kararını resmi sitesi üzerinden duyuran Merkez Bankası corona virüsü salgınının iç ve dış talep koşullarındaki belirsizliğe neden olduğu gerekçesiyle likidite tedbirlerinin sürdürüleceğini açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesiyle turizm gelirlerinde kısmi bir iyileşme başlarken, mal ihracatındaki toparlanma, emtia fiyatlarının görece düşük seviyeleri ve reel kur düzeyi önümüzdeki dönemde cari işlemler dengesini destekleyecektir. Salgına bağlı birim maliyet artışlarına ilave olarak döviz kuru ve kredilerde yaşanan gelişmeler, talep yönlü dezenflasyonist etkileri sınırlamakta ve çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözlenmektedir. Salgına bağlı tedbirlerle kısa vadede etkili olan arz yönlü unsurların, normalleşme sürecinin devamıyla kademeli olarak ortadan kalkacağı öngörülmektedir. Salgının ilerleyişine bağlı olarak iç ve dış talep koşullarının seyrine dair belirsizlikler önemini korumaktadır. Bu çerçevede ağustos ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda politika faizinin sabit tutulmasıyla birlikte likidite tedbirlerinin sürdürülmesine karar verilmiştir. Son dönemde salgına özgü alınan finansal tedbirlerin kademeli olarak normalleşmesi ve likidite tedbirleri ile sağlanan sıkılaşmanın makrofinansal istikrara katkı yapması beklenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.”