Gündem

Meral Akşener, Erdoğan’ın “Külfet” açıklamalarına yanıt verdi: Çok beklersin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’de gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrasında yaptığı “Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacağız” açıklamalarına yanıt verdi. Akşener dikkat çeken konuşmasında “Milletimizin cebinden aldığını yandaşının cebine koydun. Çok beklersin, çok” sözlerine yer verdi.

Akşener, Erdoğan’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Erdoğan söz konusu konuşmasında “Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacağız” sözlerini dile getirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt verdi. Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Erdoğan’a “Çok beklersin, çok” diye seslendi.

“Külfet Nereden Çıktı Muhterem?”

Meral Akşener dikkat çeken konuşmasında “Madem geçen hafta her şey yolundaydı, madem biz yaygara yapıyorduk, o zaman bu haftaki külfet nereden çıktı muhterem? Ülkemizin kaynaklarını har vurup harman savurdun. Milletimizin cebinden aldığını, yandaşının cebine koydun. Şimdi çıkmış ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun. Çok beklersin, çok” dedi. Akşener konuşmasında ayrıca EYT sorununa ve 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun durumuna da değindi.

Akşener EYT Sorununa ve Gülistan Doku’nun Durumuna Değindi

EYT ile ilgili konuşan Meral Akşener “Kanunun gerektirdiği prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde yaklaşık 3 milyon insanımız yaş nedeniyle emekli olamıyor. Yaklaşık 1,8 milyon insanımız da maalesef önümüzdeki dönemde yaşa takılacak. Ortada böyle büyük bir mağduriyet olmasına rağmen iktidar bu insanlarımıza ‘Emekli olmazsın, gençsin’ diyor” sözlerine yer verdi. Akşener Gülistan Doku ile ilgili olarak da “Bugün aramızda 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku kızımızın ailesi var. Keşke sizi çok daha iyi şartlarda ağırlayabilseydik. Keşke sizi burada Gülistan’la birlikte ağırlayabilseydik, maalesef Gülistan 2 yıldan uzun süredir kayıp” dedi.

“Sandık Sıkıştırmaya Başlamış, Panik Büyük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara yanıt veren Akşener “Eskiden Sayın Erdoğan’ın söyledikleri birbiriyle aylık ya da yıllık bazda çelişirdi. Gelinen noktada artık bu arkadaşımız haftalık bazda bile kendisiyle çelişir oldu. Artık her hafta, bir önceki hafta söylediğini unutup farklı bir şey söylüyor. Sandık sıkıştırmaya başlamış, panik büyük” dedi.