DepremlerEge Haberleriİzmir Haberleri

Menemen, Konak, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı’da yaşayanlar: Deprem riski en yüksek semtler açıklandı! Oturduğunuz mahalle…

Menemen, Konak, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve İzmir’in diğer ilçelerinde yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Olası depremler ile ilgili olarak uzmanlar vatandaşları uyarıyor. İzmir’de deprem riski yüksek olan semtler açıklandı. Ayrıca vatandaşlar oturdukları evin fay hattı üzerinde olup olmadığını da öğrenebilirler.

İstanbul için Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem açıklamasında İstanbul’da Avrupa yakasında Haliç’ten Marmara kıyılarından Silivri’ye kadar, Avcılar, Zeytinburnu, Tarihi Yarımada’da dahil, Büyükçekmece, Küçükçekmece’nin önemli hasarlar alabileceğini ifade etmişti. İzmir’de de vatandaşlar hangi ilçelerin risk altında olduğunu merak ediyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklamada bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan İzmir’de 7,0 büyüklüğünde deprem üretebilecek 13 fay hattı bulunduğunu açıklamıştı.

Yapılan açıklamada riskli bölgeler şöyle ifade edilmişti:

“Özellikle bu ilçelerimiz; Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve aynı şekilde Menemen. Denizle bağlantılı olan ve gevşek zeminler diye tanımladığımız, bizim alüvyon zeminler üzerinde kurulu olan kentler daha risk altında. Daha sağlam kaya üzerine kurulu olan kentler, yerleşim yerleri, daha az risk taşıyor.

Oturduğunuz evin altından fay hattı geçiyor mu?


Vatandaşlar yaşadıkları mahallelerin deprem riskini sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler. E-Devlet ‘Türkiye Deprem Tehlike Haritaları’ sayfasından istenilen bilgiye erişim sağlanabilir.

Bugün olan depremler

Kandilli Rasathanesi 17 Ağustos depremlerini açıkladı. Rasathane verilerine göre, bugün en büyük deprem 3.9 büyüklüğü ile Elazığ’da gerçekleşti. Söz konusu depremin saati 7:24 olarak açıklandı.