Ekonomi

Memura 3 zam birden geliyor: En düşük memur maaşı 11 bin TL olacak!

Enflasyonun giderek artması karşısında maaşları eriyen memurlar, temmuz zammı konusunda sabırsızlanmaya başladılar. Uzmanlar, konuya ilişkin tahminlerini yayınlayarak en düşük memur maaşı konusunda açıklamalarda bulundular.

Memur Maaşına 3 Zam Birden Yapılacak!

Sene başında açıklanan 2021 enflasyon verilerine bağlı olarak yılın ilk maaş zammını alan memurlar, temmuz ayının gelmesini iple çekmeye başladılar. Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerine devam etmesi ve enflasyonun da giderek artması karşısında alım gücü düşen ve nakde olan sıkışıklıkları artan memurlar, temmuz ayı zammının ne kadar olacağını araştırmaya başladılar.

Memur maaşlarına temmuz ayında yalnızca enflasyon verilerinden ötürü değil, iki ayrı kategori altında daha zam yapılacak. Memurlar maaşlarına, enflasyon oranı, toplu sözleşme ikramiyesi ve aile yardımı olmak üzere üç ayrı zam alacaklar.

Temmuz Zammı Şekillenmeye Başladı!

Memurların alacakları maaş tutarları, ocak ve temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarına bağlı olarak hesaplanmaktadır. Son olarak ocak ayında açıklanan ek zam kararı ile birlikte yükselen memur maaşları, enflasyonun giderek artması sonucunda etkisini yitirdi. Kamu kurumlarında kadrolu olarak çalışan memurlar, temmuz zammı için sabırsızlanmaya başladılar.

Şimdiye kadar 4 aylık enflasyon verisi açıklandı. Bu veriler elbette ki temmuz ayında gelecek olan memur maaşı zammının net olarak tespit edilmesi için yeterli değil. Ancak 4 aylık veriye bakıldığında, son iki ay içerisinde enflasyon oranı 0 olarak bile açıklansa, memurlar maaşlarına enflasyondan gelen bir yüzde 30’luk zam alacaklar.

En Düşük Memur Maaşı Hesaplandı!

Uzmanların açıklamalarına göre temmuz ayına kadar açıklanacak olan enflasyon oranları ve diğer maaş hesabı verileri ile birlikte, memur maaşına yüzde 40’ın üzerinde bir zam yapılacak. Bu oran tahmininin gerçekleşmesi durumunda ise şu an ortalama 8 bin TL civarında olan en düşük emekli maaşı tutarı, 11 bin TL’ye kadar yükselmiş olacak.