Ekonomi

Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan temmuz zammı kesinleşmek üzere! En düşük emekli maaşı 3 bin 470 TL…

Emekliler ve kamu kurum ile kuruluşlarında istihdam edilmiş olan vatandaşlar, ocak ve temmuz ayında olmak üzere yılda iki kere maaş zammı alırlar. Maaşlara yansıtılacak olan zam oranları ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verisine göre hesaplanır. Bu kapsamda yarın açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon verisinden önce AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’nin sonuçlarına göre bir maaş hesaplaması yayınlandı.

4 Aylık TÜİK Verisine Göre En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu!

Mayıs ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranı ile birlikte memurlara ve emeklilere yapılacak olan en düşük temmuz ayı zam oranı kesinleşmiş oldu. 4 aylık enflasyon verisinin yüzde 31,71’e ulaşması, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon oranlarının yüzde 0 olması durumunda dahi, maaşlara en az bu oranda zam yapılacağını kesinleştirmiş oldu.

Şu an ki ekonomik şartlar çerçevesinde enflasyonun sıfır çıkma gibi bir ihtimalin dahi söz konusu olmadığı gözleniyor. Bu durumda 4 aylık veriye göre en düşük emekli maaşı tutarı olan 2500 TL, yüzde 31,71’lik enflasyon verisi baz alındığında 3.292,75 TL’ye kadar yükselecek.

AA Enflasyon Beklenti Anketinin Sonuçları Açıklandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’nin sonuçları resmen açıklandı. Anket çalışmasın katılan ve mayıs ayı enflasyon beklentilerini belirten katılımcıların cevaplarına göre mayıs ayı enflasyon oranının yüzde 5,49 olması bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı Hesaplandı!

AA anketinin sonuçları baz alındığında memur ve memur emeklilerine yapılacak olan 5 aylık enflasyon zammı oranı yüzde 38,94 olarak hesaplandı. Bu hesaba göre maaşların yeni durumları şu şekilde hesaplandı:

  • 2.500 TL- 3.473 TL
  • 3.000 TL- 4.168 TL
  • 4.000 TL- 5.557 TL
  • 5.000 TL- 6.947 TL