Bu soruları cevaplayana NASA'da 20 bin TL maaşla iş imkanı! NASA işçi başvuru ekranı

NASA tarafından Mars yolculuğu yapılması için gerekli olan personellerin alınabilmesi için sorulan sorular açıklandı ve bu soruları bilenlere 20 bin tl maaş verileceği açıklandı. İşte detaylar.

Memur Personel Alımı 26.02.2019, 20:10
Bu soruları cevaplayana NASA'da 20 bin TL maaşla iş imkanı! NASA işçi başvuru ekranı

NASA tarafından Mars yolculuğu yapılması için gerekli olan personellerin alınabilmesi için sorulan sorular açıklandı ve bu soruları bilenlere 20 bin tl maaş verileceği açıklandı. İşte detaylar.
 

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?
A. Metabolik enerji B. Potansiyel enerji C. Kinetik enerji D. Manyetik enerji

Cevap : C

2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?
A. Yük B. Karbon C. Işık hızı D. Yoğunluk

Cevap : C

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?
A. Yok edilebilir B. Transfer edilebilir C. Depolonabilir D. Dağıtılabilir

Cevap : A

4. “Nebula” nedir?
A. Genç bir Güneş sistemi B. Yıldız kümesi C. Toz ve gaz bulutu D. Bir tür kara delik

Cevap : C

5. Gezegen: Mars – Kumaş:?
A. Esnek B. Kot C. Pantolon

Cevap : B

6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?
A. Gençlik B. Lise C. Genç yetişkin

Cevap : B

7. Tehdit: Gürleme - ? : Gökkuşağı 
A. Hava durumu B. Uğursuz C. Rengarenk

Cevap : C

8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?
A. Hukuk-Anarşi B. Açlık-Susama C. Sevgi-Hazine

Cevap : A

9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?
A. Oksijen maskesi takmak B. Kontrol merkezini aramak C. Yangını söndürmeye çalışmak D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

Cevap : D

10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?

A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım
B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur
C. En fazla stres yaratan insanları sakinleştirmeye çalışım
D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım 

Cevap : C

11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?

A. Kibrit kutusu B. Sinyal fişekleri C. 20 litre su D. İlk yardım çantası

Cevap : C

12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?

A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya'ya gönderirim.
B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.
C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım
D. Kontrol merkezini ararım

Cevap : B ve A şıkkı

13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?

A. Explorer B. Challenger C. Galileo D. Saturn V

 Cevap : B

14. Ay'a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?

A. Apollo 10 B. Apollo 11 C. Apollo 12 D. Apollo 13

Cevap : B

15. NASA'nın sloganı nedir?

A. Yarının geleceği için B. Sonsuzluğa ve ötesine C. Hepimizin yararı için D. İleriye ve yukarıya

Cevap : C

16. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?

A. 6 B. 10 C. 15 D. 20

Cevap : A

Yorumlar (0)