GündemKamuPersonel Alımı

Memur olmak isteyenler dikkat! PTT Personel Alımı Duyuruları ve Başvuru Şartları!

Günümüzde milyonlarca kişi memur olma hayali kuruyor. Memur alımları arama motorunda çokça arananlardan biri olmaktadır. Tüm gözler memur alımlarında iken PTT’den memur alım ilanı geldi. PTT bir çok alana personel alımı yapacağını açıkladı. Peki PTT hangi bölümlere alım yapacak? Memur olma şartları neler olacak? İşte tüm detaylar…

2022 PTT Personel Alımı Ne Zaman Olacak? PTT Personel Alımı İş Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Neler?

PTT hangi bölümler için alım yapacak?

PTT yapacak olduğu alımda; Gişe personeli, PTT postacı, Mühendis ve Uzman gibi PTT personeli kadrolarına yapılacak. Vatandaşlar yapılacak başvurularını yakından takip ediyor. PTT başvuru formunu doldurarak kamuda istihdam edilmek isteyenler için pandemi sürecinin, PTT personel alımı ilanlarına ne derece yansıyacağını merak konusu oldu. Lise, ön lisans ve lisans mezunu öğrenim düzeyindeki birçok vatandaş başvurabilecek.

Geçtiğimiz yıl iddia edilen PTT personel alımının 2021 yılına yansıyacağı düşünülüyor. Her yıl yapılan personel alımının bazı şartları doğrultusunda adaylar, kurumun personel almak için uyguladıkları yöntemlere göre sınava alınacaklar. Fakat kurumun pandemi süreci sebebi ile alımlarını bir süreliğine ertelemesi üzerine PTT memur alımı ilanlarının 2021 ilkbahar dönemine erteleneceği iddia ediliyor.

PTT personel alımı başvurularını kaçırmak istemeyen kişiler PTT iş ilanlarını yakından takip etmek istiyor. Peki, PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT 2021 personel alımı başvuruları ne zaman? İşte merak edilenlerle ilgili tüm detaylar…

PTT personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman? PTT personel alımı başvuruları nereden, nasıl yapılır?

 

Başvuru şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

Kişiler gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayabilecek. Şartları sağlayan ve sınavı veya mülakatları başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar.

Bununla birlikte her yıl PTT kendi web sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendirmektedir. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar için gerekli detaylar şöyle;

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmektir.

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.

Öte yandan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

2021 PTT personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? PTT iş başvurusu nasıl yapılır? - Takvim

PTT personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

PTT personel alımı ilanları nereden açıklanıyor?

Açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden sürdürmektedir. Aynı zamanda öğrenciler için staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak

PTT yazılı sınavda nasıl başlıklar sorulabilir?

PTT personel alımı için başvuru yapacak kişiler yazılı sınavda  hangi konular ve ne tür sorularla karşılaşacağını merak içerisinde. İşte PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda yayınladığı konu başlıkları şu şekilde sıralanabilir;

Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları

Sözel Akıl Yürütme

Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme

Temel Yurttaşlık Bilgisi

Türkiye Coğrafyası

Genel Kültürel ve Güncel Sosyo-ekonomik konular

Ölçme becerisi