Gündem

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce konuştu: İttifaka girme niyetimiz yok

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yalova’da Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, kendisine gelen “İttifak düşünceniz var mı?” sorusu karşısında, muhalefetin iktidara çözüm olamadığını, 6 partinin bir araya gelmesine rağmen tabanlarını dinlemediğini öne sürdü. Muharrem İnce’nin “PKK’ya ‘terör örgütü’ diyemiyorsan istemiyorum, başka partiye gidebilirsin” sözleri basın toplantısına damga vurdu.

Muharrem İnce’nin Açıklamaları

Yalova’da Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, toplantıda kendisine gelen sorulara yanıt verdi. İttifaka katılıp katılmama konusunda gelen soru karşısında İnce “Ortaya karışık bir metinde anlaşıyorlar. Çözüm olamaz bu. Onun için bizim sloganımız belli. Biz Türkiye’nin sorunlarını çözerken partizanca yaklaşmayacağız. Doğruya doğru. E-Devlet konusunda başarılı olmuştur bu iktidar. Onu sürdüreceğiz, daha iyisini yapacağız. İHA’lar, SİHA’larda başarılı olmuştur Türkiye, biz destekleyeceğiz, daha iyisini yapacağız” dedi. İnce ayrıca iktidara gelmeleri durumunda tarım, turizm, tarıma dayalı sanayi, tekstil, savunma sanayi, film sanayinin öncelikli sektörler haline geleceğini de vurguladı.

“Atatürk ile Problemin Var Mı?”

Söz konusu açıklamalarında Muharrem İnce, dış politikalar ve terör konularına da değindi. Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda doğruya doğru diyeceklerini ifade etti ve “Bizim siyaseti okuma biçimimiz bu. Milli bir muhalefet yapıyoruz. Bizim bir ittifaka girme gibi bir niyetimiz yok. Biz ilkeli siyasetten yanayız” dedi.

İnce söz konusu konuşmasında “Biz masaya oturduğumuzda ‘Atatürk’ demekten imtina ediliyorsa biz o masadan kalkarız, olmayız. Bizim ilkelerimiz belli. Biz terörün her türlüsünü kınıyoruz. PKK terör örgütüdür, IŞİD terör örgütüdür, FETÖ terör örgütüdür. Senin teröristin, benim teröristim olmaz… Atatürk ile problemin var mı, var. O zaman oturmuyoruz. PKK’ya ‘terör örgütü’ diyemiyorsan, istemiyorum. Başka partiye gidebilirsin.” dedi.