Gündem

MEB’in dağıtacağı 500 bin tablet ne zaman dağıtılacak? Tablet başvurusu nasıl yapılır? Tablet başvuru formuna nereden ulaşılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 500 bin ücretsiz tablet dağıtılacağını açıkladı. Peki tabletler ne zaman dağıtılacak? Tablet başvurusu nasıl yapılır? Tablet başvuru formuna nereden ulaşılacak?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini vermiş olduğu ücretsiz tablet dağıtımı kampanyasının detayları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ‘500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimlere verilecek?’ sorusunun yanıtına açıklık getirildi. Öte yandan, marka bilgisi henüz belli olmayan ücretsiz tabletlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağı kaydedildi.

Edinilen son dakika bilgisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımının detayları belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, uzaktan eğitim sürecinde olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı canlı derslerini takip edemeyen öğrenciler için 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağı belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından, Bakan Ziya Selçuk tarafından konuya yönelik detaylar aktarıldı.

500 BİN ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN YAPILACAK, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR VE KİMLER ALABİLECEK?

Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

BEDAVA TABLET NASIL ALINIR, BAŞVURU FORMU VE LİNKİ NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yardımların yanı sıra, bazı belediyeler doğrudan da öğrencilere tabletleri ulaştırıyor.