Eğitim

MEB okullara gönderdi: Ödemeyenlere para cezası var!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu sene KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1'e indirilmesi ile ilgili okullara resmi yazı gönderdi. Gönderilen yazıda KDV indirimi nedeniyle veli ve kursiyerlere ücret iadesi yapılması gerektiği bildirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile beraber eğitim ve öğretim hizmetindeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. Bu karar nedeniyle MEB il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderdi. Gönderilen yazıda KDV indirimi nedeniyle veli ve kursiyerlere ücret iadesi yapılması gerektiği bildirildi. Ayrıca iade yapmayan kurumlara Özel öğretim Kurumlan Kanunu’nun 7’nci maddesinin ikinci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 arası geçerli

MEB tarafından okullara gönderilen yazıda, “Yapılan bu değişikliğin gereği olarak ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının sözü edilen tarihler arasında verecekleri eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine katma değer vergisi oranını yüzde 1 olarak yansıtmaları, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021’de (bu tarihler dahil) verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade edilmesi gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.