Genel

MEB hazırlık yapıyor. Yazın da eğitim devam edecek!

Türkiye’de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen corona virüsü vakası sonrasında tedbir amaçlı okullar kapatılmıştı. Alternatif kanallar üzerinden eğitimine devam eden öğrenciler için Cumhurbaşkanı Erdoğan bu dönemin kapatıldığını açıklamıştı. Ancak son yapılan açıklamalar ile birlikte uzaktan eğitimin yazın da devam edeceği öğrenildi.

İlk kez Çin’de tespit edilen ve dünyaya yayılan corona virüsü, 11 Mart tarihinde Türkiye’de de tespit edildi. Türkiye’de corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında okullar kapatıldı ve öğrenciler, TRT, EBA TV ve internet üzerinden uzaktan eğitim görmeye başladılar. Vatandaşlar tarafından ise vaka sayısında yaşanan azalma ve normalleşme adımlarının atılması ile birlikte okulların tekrar ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda bu dönemin kapatıldığı açıklandı. Ancak CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın haberine gör, uzaktan eğitim henüz bitmedi, 19 Haziran’da sona erecek.

Dersler tekrar edilebilecek

Meb tarafından öğrencilere hazırlanan yeni program ile öğrenciler uzaktan eğitimde aldıkları derslerin tekrarlarına ulaşabilecekler. Böylelikle, öğrencilerin ikinci dönemin derslerini EBA’dan tekrar etme şansları olacak.

İngilizce için özel program hazırlanıyor

MEB yaz tatilinde öğrencilerin İngilizceye yoğunlaşmaları için de bir program hazırladı. Bu kapsamda, programda İngilizce konuşma ve dinleme olarak öğrencilerin dil yeteneklerinin kendi kademelerine göre geliştirmesi amaçlanıyor. Hala çalışmaları devam eden planlama ile

Kütüphaneden daha fazla faydalanacaklar

EBA’daki kütüphane bölümünden öğrencilerin daha da fazla yararlanması için de harekete geçildi. Öğrencilerin derslerini yanı sıra eğlenceli vakit geçirmeleri için de içerikler hazırlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, hazırlanan program ve detaylar hakkında bayramdan sonra açıklama yapması bekleniyor.