Eğitim

MEB çocuklar için hazırladı: Tüm okullarda 21 Eylül’de uygulanacak!

Salgını sonrası okul öncesi ve birinci sınıflar için MEB’in hazırlıkları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çocukların salgın döneminde okula uyum sağlayabilmesi için "Temassız Oyunlar Kitabı" hazırladı. Kitaplar 21 Eylül’de tüm okullarda uygulanacak.

Türkiye’de eğitim konusunda her gün yeni bir açıklama yapılıyor. Son olarak salgın döneminde yüz yüze eğitime başlayacak olan okul öncesi ve birinci sınıflar için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Bu grupta bulunan öğrencilerin okula uyumu için MEB “Temassız Oyunlar Kitabı” hazırladı. Çocukların yeni normale uyum sağlaması için hazırlanan kitap ile maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen” kurallarını içselleştirmeleri planlanıyor.

Hem okul yaşamına hem arkadaşlarına uyum sağlayacaklar

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Selçuk, “Amacımız, çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarını sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık ama yaşadığımız sürece uygun ‘Temassız Oyunlar’dan. Çocukların hem eğleneceği hem de okul yaşamına, arkadaşlarına ve öğretmenine uyum sağlayacağı eğlence dolu oyunlar.” İfadelerini kullandı.

Hiçbir şekilde temas bulunmuyor

Çocukların hem sınıfta hem de açık alanlarda oynanabileceği şekilde tasarlanan 60 oyunda hiçbir şekilde fiziksel temas bulunmuyor. Tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve iş birliğinin gelişmesine yardımcı olacak şekilde hazırlanan kitap için değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:
Biz öğretmenlerin şöyle bir kuralı vardır; öğrenciye öğreteceğin her şeyi önce kendin yaşa, kendin dene. O yüzden de burada meslektaşlarımızla beraber temassız oyunlar nasıl oynanıyor, hangileri ne şekilde düzenlenebilir, hangisinden başlanabilir? İşte bunların provasını yapıyoruz. Önce oyunlarımızı tasarladık, sonra çocuklarla uyguladık ve çocukların tebessümlerini ve mutlu anlarını oyunların arasına sakladık. Daha önceden uygulanmış ve çocukların çok keyif aldığı birbirinden farklı oyunları şimdi öğretmenlerimize sunuyoruz. İnanıyoruz ki öğretmenlerimiz, bu oyunlarla öğrencilerine unutamayacakları anlar yaşatacaklar ve böylece bu kitap sayesinde çocuklarımız okullarına hem sağlıklı hem de mutlu bir şekilde başlayacaklar. Öğretmenlerimizin desteğiyle bu süreci başarılı bir şekilde yürüteceğimizden şüphem yok.