Gündem

MEB Açıkladı ! Okula Başlama Yaşları İçin Duyuru Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda  “Okula yeni başlayacak kuzuların anne babaları için ufak bir hatırlatma” videosuyla velilere çocukları için bilgilendirmede bulundu.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula yeni başlayacak  çocukların doğum yılına göre hangi kademe okullara gideceğine ilişkin paylaştığı videoyla velilere bilgilendirmede bulundu. Selçuk, İnstagram hesabından, “Okula yeni başlayacak kuzuların anne  babaları için ufak bir hatırlatma” notuyla paylaştığı videoda, daha önce 66 ay  olan ilkokula başlama yaşının 69 aya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin ardından  çocukların doğum tarihine göre hangi kademe okula gidebileceğine açıklık getirdi.

Videoda yaptığı açıklamada Selçuk, ilkokula başlama yaşının 69 aya çıkarılmasına yönelik düzenleme sonrasında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaş gruplarına göre okul kayıt durumuna ilişkin tablolara yer verdi. Buna göre, 2013’te doğan ve Eylül 2019 itibarıyla 72-80 ay aralığında olan çocukların ilkokul 1. sınıfa kaydı zorunlu olacak. Ayrıca tablolarda, Eylül 2019 itibarıyla 36-44 ay arasında olan 2016 doğumlu çocuklar boş kontenjan olması durumunda anaokulu, ana sınıfı ve uygulama  sınıflarına kaydedilebilecek. 33-35 aylık çocukların ise kreş ve gündüz bakım  evlerine kaydı yapılacağı bilgisi yer aldı.

 2015 yılında dünyaya gelen 45-56 ay aralığındaki çocuklar boş kontenjanların boş olması durumunda anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıt yaptırabilecek.2014’ün ocak, şubat, mart aylarında doğan 66-68 ay aralığındaki  çocuklar, okul öncesi eğitim kurumuna gidecek veya velinin isteğiyle ilkokula bir  yıl erken başlayabilecek. 57-65 aylık çocuklar ise okul öncesi eğitim kurumlarının bünyesinde aday kaydına alınacak.

 69-71 aylık çocuklar için ilkokul veli izniyle bir yıl ertelenebilir

2013 yılının ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz,  ağustos ve eylül aylarında dünyaya gelen  Eylül 2019 itibarıyla 72-80 ay  aralığında olan çocukların ilkokul 1. sınıfa kaydı zorunlu hale gelecek. Aynı yılın ekim, kasım, aralık aylarında dünyaya gelen 69-71 aylık  çocuklar için de ilkokul 1. sınıfa kayıt zorunlu olacak ama bu velinin isteğine bağlı olarak bir yıl ertelenebilecek.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Robotu hizmete sunuldu

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “e-Okul” üzerinden çocukların  okul öncesi çağ yaşını hesaplamaya olanak sağlayan “Okula Başlama Yaşı Hesaplama  Robotu” uygulaması kullanıma açıldı. Uygulama sayesinde veliler, çocuklarının doğum tarihi bilgilerini girerek hangi kademe okula kayıt yaptırabileceklerini hesaplayabilecek.

Bir yanıt yazın