GündemSağlık

Maymun çiçeği virüsü ve corona virüsü farkları: Belirti, bulaşma, tedavi!

2 yıldır devam eden corona virüsü pandemisinden sonra ülkeler nihayet rahatlamıştı. Ancak son günlerde endişelendiren bir virüs haberi daha geldi. Yeni bir salgın olasılığına karşı maymun çiçeği virüsüne karşı harekete geçildi.

Maymun çiçeği virüsü gündeme bomba gibi düştü. Salgın endişesi yaşayan vatandaşlar corona virüsü ile maymun çiçeği virüsü arasındaki farkları araştırıyorlar.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri

Ateş, titreme, kas ağrısı ve yorgunluğu

Corona virüsü belirtileri

Corona virüsü belirtileri varyantına göre farklılık gösterebiliyor. Genel belirtiler boğazda ağrı, burun tıkanıklığı, kuru öksürük, vücutta ağrı şeklinde kendini gösteriyor.

Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşıyor?

Maymun çiçeği virüsü insanlara genellikle enfekte bir hayvan ile temas sonrası bulaşıyor. İnsandan insana bulaşma, cinsel ilişki, deri sıyrıkları, solunum yolu ve gözler, burun veya ağız yoluyla gerçekleşebilir.

Corona virüsü nasıl bulaşıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü solunum yolundan, öksürme, hapşırma, veya bir yere bulaşan virüse temas sonrası ağız ve buruna taşınarak bulaşabiliyor.

Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı?

Maymun virüsü çiçeği tedavisinde çiçek hastalığı aşıları önleyici tedbir olarak kullanılabiliyor. Ancak hastalığın kendisine özel bir aşı geliştirilmiş değil.

Corona virüsü tedavisi

Corona virüsü hastalığının daha hafif geçirilmesi için Türkiye’de Covid-19’a karşı geliştirilmiş aşılar birçok vatandaşa uygulandı.