GündemManşet

Maymun çiçeği vaka sayısı açıklandı: Bakan Koca duyurdu!

Türkiye’de maymun çiçeği vaka sayısı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda, şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildiği bildirildi.

Türkiye’de maymun çiçeği ile ilgili son durum merak ediliyor. Bu kapsamda Bakan Koca yeni bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi, bir hastamız ise izolasyonda.” İfadeleri kullandı.

Ayrıca Bakan Koca, “Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır.” Açıklamasını yaptı.

Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası böyle duyurulmuştu:

Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. BİLİNDİĞİ GİBİ, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.