GündemMagazin

MasterChef bitiyor: 3. finalist belli oldu mu? Hasan ile Sergen’in yanına…

Türkiye’nin en çok takip edilen yarışmalarından biri olan fenomen yarışma MasterChef Türkiye ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Yarışmanın bitmesine günler kala, finalde yarışacak olan isimler belli olmaya başlıyor. Dün akşam yayınlanan son bölümde 3. Finalist de belli oldu! Şef ceketini giyen 3.isim izleyiciyi sevindirdi.

3.finalist kim oldu?

Yayınlandığı günden bu yana reytingleri alt üst etmeyi başaran MasterChef Türkiye, bu sezon da seyirciyi ekrana kilitlemeyi başardı. Bir süredir devam eden yarışma, bu sezonunu tamamlamak için geri sayıma başladı. Son bir haftadır düzenlenen yarışmalarda yarışan yarışmacılar, çeyrek finale kalarak şef ceketini hak edebilmek için ter dökmeye başladı. Yarışmacıların bir sezon boyunca verdiği emekler, dün akşam 3. Finalistin belli olması ile birlikte meyvelerini toplattı.

Dün akşam yayınlanan MasterChef Türkiye bölümünde, şeflerin belirlediği tabakları diğer yarışmacılara göre daha başarılı bir şekilde hazırlayarak çeyrek finale kalmaya hak kazanan ve 3. Şef ceketini giymeyi başaran Eren Kaşıkçı oldu.

Menüyü Ömür Akkor Belirledi!

MasterChef Türkiye’nin dün akşam yayınlanan son bölümünde yarışmacılar kıyasıya bir mücadele içindeydi. Yarışmacıların çeyrek finale kalmak için hazırlaması gereken menüyü ünlü şeflerden biri olan Ömür Akkor belirledi. Yarışmanın ilk etabı için 3 ayrı tabaktan oluşan menüyü hazırlayan Ömür Akkor, yarışmacılara menünün tüm detaylarını vererek yarışmayı başlattı.

İlk etabın sonunda hazırlanan tabakları puanlayan jüri üyeleri oylama sonucunda Eren’ e 30, Dilara’ya 24, Tahsin’e ise 20 puan verdi.

Sütten Yaratıcılık!

Çeyrek final için yarışan Dilara, Tahsin ve Eren yarışmanın ikinci etabında bir yaratıcılık oyunu oynadı. Şefler yarışmacılara süt ürününü vererek, bu ürün ile yapabilecekleri en yaratıcı yapmalarını istedi. Gecenin sonunda yarışmacılar tarafından hazırlanan yaratıcılık oyunu tabakları, jüri tarafından puanlandı. Puanlamanın sonunda Eren 48, Dilara 43 ve Tahsin 45 puana yükseldi.

Tahsin’in ilk yarışmada diğer yarışmacılara göre oldukça düşük puan almış olmasına rağmen, gecenin sonunda Dilara’yı geçmiş olması herkesi şaşırttı. Sosyal medya kullanıcıları, Tahsin’in hırsı ve başarısından ötürü gece boyunca ona övgüler yağdırmaya devam etti.