Gündem

Maskeler zorunluluğu ne zaman bitecek? O tarihe dikkat çekti

Koronavirüs salgınına karşı taktığımız maskelerin ne zaman çıkarılacağı merak ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüsle ilgili Ömür Kurt’un sorularına çarpıcı yanıtlar verdi. Prof. Bülent Ertuğrul, “Hangi aşı ilk olarak benim önüme gelirse onu olacağım. Çünkü risk altındayım ve o nedenle hemen bu aşıyı olarak en azından kendimi bağışık haline getireceğim” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul Kovid-19 salgını ve aşı çalışmalarıyla ilgili Ömür Kurt’un sorularına dikkat çeken cevaplar verdi.

“Hangi aşı daha güvenli?” tartışmaları hakkında konuşan Prof. Bülent Ertuğrul, “Hangi aşı ilk olarak benim önüme gelirse onu olacağım. Çünkü risk altındayım ve o nedenle hemen bu aşıyı olarak en azından kendimi bağışık haline getireceğim” ifadelerini kullandı.

MASKE ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTECEK?

“2021’in de aşı çalışmalarıyla geçeceğini söyleyebiliriz” diyen Prof. Ertuğrul, “Bu aşı çalışmalarıyla Kovid-19’u sınırlı bir hastalık haline getirebiliriz ancak bu durum virüsten korunmak için maske ve sosyal mesafe kurallarını dışarda bırakacağımız anlamına gelmiyor” dedi.

Milyonlarca kişinin yanıt beklediği “Maskeler ne zaman çıkacak?” sorusuna da değinen Prof. Bülent Ertuğrul, “Yaza doğru rahatlayacağımızı sanıyorum ama maskeleri çıkartmak içini yaz da erken olabilir”