Gündem

Maskeler ne zaman çıkacak? Bakan Koca’dan dikkat çeken açıklama

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak aşı yaşı 18’e indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş üstü kişilerin cuma gününden itibaren randevularını alabileceklerini duyurdu. Aşılamanın hızlanmasıyla birlikte vatandaşlar maskelerin ne zaman çıkarılacağını merak ediyor. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada maske zorunluluğuna ilişkin de konuştu.

MASKE ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ”Toplumsal bağışıklığın oluşmadığı bu dönemde maske kullanmaya devam etmeliyiz. Maskelerin kaldırılması için en az yüzde 70 aşılama oranına ulaşmamız lazım. Bayrama kadar 18 yaş üstüne en az bir kez aşılama kanaatindeyiz. Bu sayede yazı biraz daha rahat atlatacağımızı düşünüyoruz. Üniversitelerde bu sayede daha rahat açılacaktır. Hızlıca pandemiyi gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Aşılamayla beraber toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz.” dedi.

AŞI YAŞI 18’E İNDİ

Aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Bakan Koca, cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkesin aşı randevusunun açılacağını bildirdi.