Gündem

Maske ve mesafe kuralından bıkanlar dikkat: Pandeminin bitişi ile ilgili açıklama yapıldı!

2019 yılının son aylarında adını tüm dünyaya duyuran corona virüsü salgınının ne zaman tamamen biteceği merak ediliyor. BioNTech’in kurucu ortaklarından Özlem Türeci pandeminin bitişine ilişkin açıklama yaptı.

Dünya genelinde aşılama çalışmaları devam ederken bir yandan da yeni vaka haberleri geliyor. Aşılamaya rağmen tedbir uygulamalarından sıkılan vatandaşlar ise pandeminin ne zaman sona ereceğini araştırıyorlar.
Uğur Şahin ile BioNTech’in kurucu ortaklarından olan Özlem Türeci katıldığı televizyon programında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Corona virüsü yıllarca bizimle olacak

Corona virüsün yıllarca hayatımızda olacağını söyleyen Türeci’nin açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

Yeni normale dönmemiz gerekecek. Çünkü bu virüs yıllarca bizimle birlikte olacak

Dünya koronavirüs korkusuyla yaşamamalı. Covid-19, yönetilebilir hale gelecek. Şu an halihazırda koronavirüs daha yönetilebilir hale geldi.

Yeni oluşan varyantları değerlendiriyoruz ve daha fazlası da gelecek. Şu an aktif olan varyantlar için üçüncü doz koronavirüs aşısı bağışıklık tepkisini tekrar yükseltiyor ve koruma sağlıyor.

Salgının gidişatı için daha fazla veriye ihtiyaç var fakat gelecek her 12 ayda ya da her 18 ayda bir koronavirüs aşısı yapılabileceğini öngörüyorum