Genel

Maske takma zorunluluğu 49 ile yükseldi! İşte o iller

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde normalleşme evresine geçtiğimiz şu sıralarda vaka sayılarının artması üzerine Bakan Koca önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Koca'nın açıklamalarından sonra maske takma zorunluluğunun uygulandığı il sayısı 49'a yükseldi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde Erzincan’da da maske takma zorunluluğu getirildi. Erzincan Valisi Mehmet Makas yasağı böyle duyurdu. Böylelikle Türkiye’de maske takma zorunluluğu olan il sayısı 49’a yükseldi.

CEZASI 900 TL

Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında dün toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren kentte maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı. Alınan karar doğrultusunda, 18-19-20-21 Haziran tarihlerinde maske kullanım kurallarına uymayanlar ikaz edilecek. 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesine göre, maske takmayanlara 900 TL ceza verilecek.

48 İLDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAKLANDI

Daha önce de İstanbul, Bursa , Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak ve Bitlis’te maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmıştı.