Ekonomi

Mart ayı ikinci el araç satışları belli oldu: Volkswagen araç 60 bin TL’ye satılıyor!

İkinci el araba almak isteyenler için Mart ayında ucuza satılan araçlar belli oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından ihale ile satılan araçlar yayınlandı. Yayınlanan ilanlarda ikinci el Volkswagen aracın 60 bin TL’ye satışa çıktığı görüldü. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından ihale ile satılan araçlar…

Bu sene araba sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar uygun fiyatlı ikinci el araç araştırması yapıyorlar. Ticaret Bakanlığı Mart ayında ihale ile satılan ikinci el araçları listelerdi. Bu aydaki listede FİAT, PEUGEOT, HYUNDAI, VOLKSWAGEN başta olmak üzere pek çok aracın satıldığı görüldü.

Elektronik ihalenin (e-ihale) amacı nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanmaktadır.

Elektronik ihaleye nasıl erişebilirim?

Herhangi bir internet arama motorunda “e-ihale” kriteri ile arama yapmanız halinde karşılaşacağınız ilk sonuçlar e-ihale uygulamasına ait olacaktır. Diğer taraftan e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden ve android ve ios işletim sistemi tabanlı tablet ve cep telefonlarından e-ihale uygulamasını cihazınıza kurarak ulaşabilirsiniz. e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasına erişilmesi mümkündür.

İhale ile satılan araç listesine ulaşmak için tıklayınız.