Gündem

Marketlerde alkol yasağı gelişmesi: 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok kısıtlama uygulandı. Son yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulanan pek çok kısıtlamanın kaldırılacağını bildirdi. Tam gün sokağa çıkma uygulamasının olduğu günlerde marketler için uygulanan alkol yasağının kaldırılıp kalındırılmayacağı ise merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, “Tamamı da 1 Temmuz itibariyle başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.” Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılacak olması nedeniyle vatandaşlar Pazar günü marketlerde uygulanan satış yasağının kalkıp kalmayacağını araştırıyorlar.

Marketlerde satışı yasak olan ürünler nelerdir?

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde izin verilmiyor.

Yasak kalkacak mı?

Marketlerde uygulanan satış yasağının 1 Temmuz tarihi itibariyle kaldırılması bekleniyor. 81 ilde Pazar günü saat 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet gösteren marketler bu tarihten sonra sabah 09:00-21:00 veya 10:00-22:00 saatleri arasında çalışacaklar.