GündemSağlık

Mansur Yavaş’a yakın isimde koronavirüs çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü olağan toplantısında koronavirüs tartışması çıktı. Mansur Yavaş dün kendisini karşılayan korumada koronavirüs çıktığını açıkladı.

Her oturumu tartışmalı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan olağan toplantısında yine tartışma çıktı. CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, koronavirüs vakalarında artış yaşanmasına rağmen alınacak önlemlerin yeteri kadar gündeme gelmemesini eleştirerek; “Ankara yanıyor, Covid almış başını gidiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Demir’in konuşmasının ardından ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş söz alarak; “Covid’den dolayı bu toplantının bile yapılmaması lazım. Belediye coronadan kırılıyor onu söyleyeyim. Daha bugün beni karşılayan koruma bir saat sonra corona çıktı. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirelim meclisi” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş’ın bu sözleri, sosyal medyada gündem oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Olağan Meclis Toplantısı dün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti.  Oturumda bir konuşma yapan CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, vaka sayılarının tavan yaptığı iddia edilen Ankara için meclis gündeminde koronavirüs için yeteri kadar yer ayrılmamasını eleştirdi.

Demir yaptığı konuşmada; “Ankara yanıyor. Covid almış başını gidiyor. Bununla ilgili ne öneriniz var? Bununla ilgili ne yapıldı, ne yapılacak? Siz onlarla ilgili şeyler konuşun. Ankara halkı sizden bir şeyler istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili salgının çıktığı ilk günden itibaren, henüz salgın yayılmamışken projelerine, çalışmalarına başladı. Bunlara köstek olmak yerine destek olmak, bir proje üretmek gerekiyor. 3-4 tane polemik konusu tartışıldı. ‘Berberler arasında ayrım yapılıyor’ diye tartışıldı. Sözün özü şudur. Ankaralılar bizi izliyor. Sizden Ankaralılar bir çare bekliyor. Almış başını Covid gidiyor. Bari bırakın köstek olmayı, destek olacak net şeyler söyleyin. Covid’le ilgili bir şeyler söyleyin” ifadelerini kullandı.

Haydar Demir’in konuşmasının ardından söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise; “Covid’den dolayı bu toplantının bile yapılmaması lazım. Belediye coronadan kırılıyor onu söyleyeyim size. Belediyede alınan tedbirlerden dolayı değil. Daha bugün beni karşılayan koruma bir saat sonra corona çıktı. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirelim meclisi” diye konuştu.

Mansur Yavaş’ın korumasında koronavirüs çıktığı açıklamasından sonra sosyal medya çalkalandı. Endişeye kapılan sosyal medya kullanıcıları Mansur Yavaş için iyi dileklerini iletti.