GündemManisa Haberleri

Manisa’da koronavirüs alarmı! Vaka sayıları arttı

Türkiye'de 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin ardından kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bir kötü haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde doluluk oranı arttı ve hastalar Manisa Şehir Hastanesine sevk edilmeye başladı. 

Türkiye’de normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarında artış yaşandı. Vakaların 700’lü rakamlardan 1500’lü rakamlara çıkması endişelendirirken, bazı illerden kötü haberler gelmeye devam ediyor. Manisa’da da normalleşmenin ardından vaka sayılarında artış görüldü.

Vaka sayılarının yükselişe geçmesi, pandemi hastanesi olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde doluluk oranını gittikçe artırdı. Bu doğrultuda, koronavirüs testi pozitif çıkan ancak semptomları ağır olmayan hastalar, Manisa Şehir Hastanesine sevk edilmeye başlandı.

Manisa Şehir Hastanesi salgın sürecinde sadece kendi hastanesinde testi pozitif çıkan hastaları tek bir serviste tedavi ederken yaşanan artış sonrası dışarıdan da hasta kabulüne başlamış oldu.

Manisa, maske ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle en çok ceza uygulanan 4. il konumunda bulunurken, yetkililer her fırsatta maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulunuyor.