GündemManisa Haberleri

Manisa’da kar keyfi! Herkes Spil Dağı’na akın etti

Manisa’nın yüksek kesimlerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Manisalılar 1517 metrelik Spil Dağı’na giderek karın keyfini çıkardı. İzmir’den de vatandaşlar kar görmek için ziyaret etti. Beyaz örtünün tadını çıkaranlar kar topu oynadı, kardan adam yaptı.

Şehzadeler ilçesindeki Spil Milli Parkı’nda, Uludağ’ı aratmayan görüntüler oluştu. Her mevsim ayrı bir güzelliğin yaşandığı Spil’de karla birlikte seyrine doyumsuz manzara ortaya çıktı. Manisalılar kadar İzmirliler de kar hasretlerini gidermek için Spil’e koştu.

Piknik alanında kar topu oynayan vatandaşlar doyasıya eğlendi.İzmir’den arkadaşlarıyla Spil’e gelen Erhan Delen (19), “İzmir’den geldik. Ömrüm boyunca kar görmemiştim. Buraya kar görmeye geldik. Kız arkadaşlarımızla geldik, takım olduk, şimdi kar savaşı yapıyoruz” diye konuştu.

İzmir’den gelen Sibel Bilir ise (20) “İzmir’den geliyoruz. İzmir çok sıcak. Burada kar yağdığını duyunca geldik. Arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz” dedi.

İzmir’den dört kişilik ailesiyle Spil’e gelen Ayhan Durgun (43) ise oğlu Rüzgar ile yaptıkları kardan adama maske takarak, insanlara maske takmaları konusunda uyarıda bulundu.