EğitimManisa Haberleri

Manisa’da gezici EBA karavanı!

Manisa'da, özellikle kırsal bölgelerde internet erişimi olmadığı için eğitimi aksayan gençler için gezici EBA karavanı uygulaması başlatıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 31 Ağustos’ta yeni eğitim – öğretim yılının online olarak başlamasıyla birlikte il içinde eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için hazırlıklara başladı.

Bilgisayarı ya da internet erişimi olmadığı için eğitime katılamayan öğrenciler için, aynı anda 6 öğrencinin eğitime dahil olabileceği 3 karavan hazırlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karavanlar özellikle kırsal bölgelerdeki öğrencilerin kullanımına gönderiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Açıklamada, öğrenciler için gezici EBA karavanı yapan öncü illerden biri olduklarını belirtildi.

EBA KARAVANINA AİLELERİN TEPKİLERİ OLUMLU

Karavanların kullanımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dikici; “Özellikle öğrencilerimiz uzaktan eğitimle yapılan derslerde karşılarında öğretmenlerini görünce çok mutlu oluyor. Geçen yıl mart ayından beri uzaktan eğitim yapılıyor ama araya yaz tatili de girdi, pandemiyle birlikte öğrenciler öğretmenlerini özlemişti. Onların memnuniyeti de bizi mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.