Ege HaberleriManisa Haberleri

Manisa’da ekipler toplamakla bitiremedi! Tam 283 kamyon…

MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışın olduğu taşkın meydana gelmemesi için Yunusemre ve Şehzadeler ilçesindeki dere yatakları ve menfezlerde kapsamlı temizlik çalışması yaptı. Öncesinde de defalarca uyarılmasına ve temizlik yapılmasına karşın ekipler temizlik çalışması sonrası vatandaşları tekrar uyardı.

Çalışma dahilinde, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe mahallesindeki Tabak deresinin bir bölümü ile aynı mahallede yer alan derelerde temizlik ve menfez bakım çalışmaları yapıldı. Bununla beraber yapılan nakliye temizlik çalışmasında 283 kamyon malzeme çıkarıldı.

“Çöpler atıldığında zararını bizler çekiyoruz”

Şehir genelindeki dereler ve su kanallarının sorumsuzca atılan çöpler nedeniyle tıkandığını ve büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Yağışlı havalarda gerçekleşebilecek taşkınların önüne geçmek maksadıyla idare olarak durmaksızın dere ıslah ve temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temizlik çalışmalarında karşılaştığımız manzaralar hiç iç açıcı değil. Yağmur suyu kanalları ve dere yatakları bilinçsiz vatandaşlar tarafından çöplük gibi kullanılıyor. Bu durum vatandaşların sağlığı açısından büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlarımızdan dileğimiz, dere yataklarını çöp olarak kullanmayalım. Temizlik esnasında ekiplerimizin çalışmalarından yatak, koltuk, envai çeşit futbol topu, pet şişe, damacana, buzdolabı, evsel atık, çuvallar ve molozlar yani aklınıza gelen her şey çıktı. Yüzlerce kamyon zararlı madde çıkardık. Vatandaşlarımızı konuya ilişkin daha bilinçli davranmaya çağırıyoruz.”